KÉZMŰVES ALAKOROS KENYÉR
1075 Ft – 1535 Ft
Alakoros kenyerünk csak vadkovász felhasználásával készül, nem tartalmaz élesztőt és minden adalékanyagtól mentes. Csupán 3 összetevő található benne: liszt, víz, só.
Neked készítjük | 24 óra múlva átvehető
- Saját laborban ellenőrzött gabona
- Hosszú kelesztési idő az egészségért
- Helyben készített töltelékek
- Ingyenes kiszállítás az átvételi pontra
Alakor, az újra felfedezett ősi búza
Az alakoros lisztnek magasabb a fehérjetartalma, mint a hagyományos búzalisztnek. Gluténprofilja különleges, így a gluténérzékenyek számára könnyebben emészthető. Ez a kenyér egyedülálló tápanyag-összetételének köszönhetően számos figyelemre méltó egészségügyi előnnyel jár.
Emésztésbarát
Ebben az ősgabonában található glutén más szerkezetű, mint a modern búzában található, így a gluténérzékenyek számára könnyebben emészthető. Az alakor nem tartalmazza az alfa-gliadin nevű gluténcsoportot, ami általában az érzékenységet kiváltja.
Magasabb rosttartalom
Az alakoros kenyérnek magasabb a rosttartalma a finomított búzából készült kenyérhez képest. A megfelelő rostbevitel elősegíti az egészséges emésztést, segít szabályozni a vércukorszintet és támogatja a szív egészségét.
Alacsonyabb glikémiás index
Alacsonyabb a glikémiás indexe (GI) a finomított búzalisztből készült kenyérhez képest. Ez azt jelenti, hogy lassabban és fokozatosabban emelkedik a vércukorszint, így kedvező választás a vércukorszintjüket figyelők számára.
Potenciális gyulladáscsökkentő tulajdonságok
Az alakor tartalmaz luteint és béta-karotint, amelyeket a szervezetben gyulladáscsökkentő hatással hoznak összefüggésbe. Az alakoros kenyér fogyasztása a kiegyensúlyozott étrend részeként hozzájárulhat az általános gyulladáscsökkentéshez.
A Kézműves Varga Pékség alakoros kenyere ötvözi nagyszüleink bölcsességét a modern technológiával. A nagyszüleink tudták, hogy a házi kenyérhez nem kell más, mint liszt, víz, só és vadkovász. Az élesztő és az adalékanyagok elhagyása kedvezően hathat az egészségünkre.
A Varga pékség csak a legfontosabb alapanyagokat használja, így egy roppant ízletes, egészséges és hosszan eltartható kenyeret kapunk. A könnyű emészthetőséget a saját malomban őrölt kiváló minőségű gabonának és a 24 órás kelesztési időszaknak köszönhetjük. Kenyerünk napokig megőrzi állagát és frissességét, így biztosan az utolsó morzsáig elfogy.
Alakor liszt:
Az alakor egy ősgabona, melyből sajnos manapság alacsony a terméshozam. Az alakorból kiváló minőségű liszt készíthető, mely sárgás színezetű. Az alakor lizin-, mikroelem- és esszenciális aminosav-tartalma igen magas, szénhidrát-tartalma alacsony. Több növényi zsírt, foszfort, nátriumot, béta-karotint és piridoxint tartalmaz, mint a modern búzák. A belőle készített kenyér könnyebben emészthető.
0% Adalékanyag
0% Élesztő
100% Íz
100% Egészség
A termékek GMO mentesek
Elkészítés:
A dagasztással indul a folyamat, melynek során kialakulnak az alapanyaghányadok. A tészta végleges állagát a dagasztás során jön létre, ekkor alakul ki a kívánt tésztaszerkezet is. A pihentetés fázisában, fa szakajtókba és fehér szalvéta textíliákba fektetjük a gömbölyded cipókat, vagy éppen veknire formázott tésztáinkat. Ez a pihentetés 20 órán át történik. Így összességében elmondhatjuk, hogy kenyereink 24 órán keresztül készülnek.
A termék csomagolása:
Kenyereink csomagolás mentesek, a kenyér jelölésére jól olvasható módon elhelyezett kenyércímkét használunk.
Összetevők:
40 % RL-TK teljes kiőrlésű alakor, BL80 búzakenyér liszt, víz, vákuumsó
Allergének:
Glutént tartalmazó gabona (alakor)
Tápérték:
Tápérték tartalom 100 g termékben: |
|
Energiatartalom |
1018Kj |
240Kcal |
|
Zsír, |
1,3g |
ebből telített zsírsav |
0,2g |
Szénhidrát, |
48g |
ebből cukor |
0,7g |
Rost |
2,9g |
Fehérje |
8,2g |
Só |
1,6g |
Kiszerelés | 500g, 750g |
---|
Csak bejelentkezett és a terméket már megvásárolt felhasználók írhatnak véleményt.
Hasznos információk a rendelés folyamatáról. A címekre kattintva nyílik.
Értékelések
Még nincsenek értékelések.